Fimo (Polymeerklei) kralen

Enkele maanden geleden vond ik dit boek in de hobbywinkel. Blijkbaar kan je met polymeerklei ook hele mooie kralen ma9789043913324.jpgken. Ik heb wat rond zitten neuzen op het internet en vond daar nog meer leuke foto’s en tutorials.

De klei is een soort van kneedbare plastiek. Als je de klei een half uurtje bij 120°C bakt in een gewone keukenoven, wordt deze hard. Er zijn een aantal verschillende merken, de ene al beter kneedbaar dan de andere. Vermits ik al FIMO klei in huis had, ben ik met deze begonnen.

Ik heb nog wat ander gereedschap aangeschaft en ben dan aan de slag gegaan. Ondertussen heb ik al een setje canes gemaakt(-. Hiervoor moet je met de klei een cilinder maken met een doorsnede van ongeveer 5  cm en een hoogte van 3 cm. Binnen in de cilinder moet je een figuur maken . Dan moet je in de cane knijpen zodat de doorsnede kleiner en kleiner wordt. Het figuurtje wordt zo ook samen geknepen, waardoor het steeds kleiner wordt.

Hieronder een foto van zo’n cane voordat ik ben beginnen knijpen(deze staat niet beschreven in het boek). Het duurde ongeveer 3-4 uur voordat ik in dit stadium zat, maar je kan er uiteindelijk wel heeeel veel kralen mee maken:

 

 

cane2.jpg

 

Dan nog knijpen en knijpen om de diameter te verkleinen. Met tussenpozen sneed ik een stuk van de cilinder zo kreeg ik canes met verschillende doorsnede (de dunste ongeveer 1 cm):

cane3.jpg

Vervolgens heb ik er plakjes vanaf gesneden met een dikte van ongeveer 1 mm. Die plak ik dan op een bolletje klei en rol het tussen mijn handen tot een kraal. Op de linkerfoto en de onderste foto, staan groot-gat-kralen. Er zit een metalen kern in, waardoor ze op een Trollbead armband passen. Op de andere foto staan verschillende vormen van kralen, ik heb deze met de restjes van de canes gemaakt.

groen2.jpggroen1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

groen3.jpg

 

 

Advertenties

Een gedachte over “Fimo (Polymeerklei) kralen

Reacties zijn gesloten.