Chakra kralen DEEL 4

Hier komt het derde setje met ook nog een beetje uitleg over chakra’s:

setje3_B.jpg

Hiervoor heb ik een klein gekleurd kraaltje gemaakt en dit vervolgens omhuld met een laag kleurloos glas. Kralen die op deze manier gemaakt zijn noemt men ook ‘encased beads’. Doordat het kleurloos glas een beetje stugger is en daardoor niet zo vloeibaar wordt met mijn hobby brandertje, raakt er al wel eens een luchtbelletje in gevangen.

setje3_A.jpgsetje3_D.jpgsetje3_C.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

ChakraSystem.jpg

Het woord ‘Chakra’ komt van het Oudindische woord cakrah, wat wiel of cirkel betekent. Theorieën over chakra’s komen voor in vele Oosterse culturen waarin menselijk lichaam en geest als een eenheid wordt beschouwd. Men kan zeven belangrijke chakra’s onderscheiden, elke chakra wordt voorgesteld door een kleur.  In de traditionele Chinese geneeswijzen hebben deze kleuren een speciale betekenis. Ook in het Boeddhisme, Hindoeïsme en bij Yoga vindt men theorieën over Chakra’s terug.  

Omdat ik het wel interessant vind om hierover wat meer te lezen, heb ik mijn kraaltjes ook zo genoemd. Maar ze hadden evengoed regenboog-kralen kunnen heten . Lachen

Advertenties

3 gedachten over “Chakra kralen DEEL 4

 1. Hoi Annemie,
  ik vind dit een heel heeeel mooi armbandje, kan ik dit bij je kopen?
  ik hoor graag van je!
  groetjes,
  Antoinette

  Like

 2. Dank je voor je leuke reactie ! Verkopen doe ik momenteel nog niet, ik kan nog niet zo goed afscheid nemen van mijn kraaltjes.
  groetjes,
  annemie

  Like

Reacties zijn gesloten.