Honderd klei kleurtjes !

 

kleuren,fimo,polymeerklei,polymer clay

Vele uurtjes mengen leverde me dit mooie kleurenpalet op ! Om dit te maken heb ik de tutorials en de video’s van Maggie Maggio gevolgd (vooral de derde videa). Ik ben vertrokken van de drie primaire kleuren: blauw (Fimo Classic 37), magenta (Fimo Classic 21) en goud-geel (Fimo Classic 15). Om geen tinten te missen heb ik nog twee strengetjes meer gemaakt dan op de video. Elk kraaltje heeft z’n eigen verhouding van de 3 primaire kleuren. Kleuren mengen gaat nu makkelijk, gewoon een kleurtje kiezen en opnieuw aanmaken.

Advertenties

4 gedachten over “Honderd klei kleurtjes !

 1. Hallo Annemie,
  Ik heb net een stage in fimo gevolgd en wil me er verder op toeleggen; wat een prachtige site heb jij!!! En Belgisch (Dus in het Nederlands en met info over materialen die in België te vinden zijn)!
  Ik heb een heleboel info uit jouw site gevonden, bedankt! Ik hoop dat je nog veel nieuwe projecten post.
  Weet je toevallig ook waar je een goedkope pastamachine kan kopen? En waar het fijne schuurpapier (1000-1500-2000)?
  Alvast hartelijke dank, met vriendelijke groeten,
  Catherine

  Like

 2. Hoi Catherine,
  Dank je voor je leuke reactie hier ! Ik ga zeker nog posten hoor, want voorlopig ben ik nog niet van het ‘kleivirus’ verlost 🙂
  Een goedkope pastamachine heb ik al wel eens bij Blokker zien liggen. De mijne kocht ik bij goedkoopstekralen.nl , ik het er eentje van makins. Ook de schuurpapiertjes kan je hier krijgen, zelf werk ik met fimo schuurmatjes van bij de Banier. Wat het beste werkt weet ik niet want ik heb nog nooit schuurpapier geprobeerd.
  Nog veel plezier met je nieuwe hobby, als ik je nog met iets kan helpen laat maar weten hé.
  groetjes,
  Annemie

  Like

 3. Hallo Annemie,
  Wat een leuke site, echt fijn om zoveel verschillende voorbeelden te zien.
  Het geeft direct moed om eraan te beginnen.
  Ik had graag voor mijn dochter wat kralen gemaakt voor haar pandora armband, heb je me hier wat tips voor: dikte parels, hoe maak je dit gelijke gaatje erin, waar koop ik die kernen en de tussenstukjes?
  Sorry voor de vele vragen maar ik zou er zo graag iets moois van maken.
  Vriendelijke groeten
  Tina

  Like

 4. Hey Tina,
  Fijn dat je hier langskomt ! En natuurlijk heb ik wel een paar tips voor je. Om de juiste grootte van je kralen te vinden kan je best eerst een paar testkralen maken. Draai wat klei door de pastamachine en steek er wat klei uit met een kleine uitsteekvorm. Deze hoeveelheid klei rol je tot een bolletje. Doe dit ook met anderhalve en twee keer die hoeveelheid klei. Prik met een dik drinkrietje een gaatje in de balletjes. Hierin passen dan de zilverkleurige kernen (zie bijvoorbeeld http://www.goedkoopstekralen.nl/details/000000071/per+10++binnenkernen+voor+oudzilver+pandorastyle+++per+set+van+10/caller=search.php&offset=0 ). Je hebt er 2 nodig per kraal. Rol nog een beetje in vorm en kijk nu welke grootte je het leukste vindt. Gebruik het kleine uitsteekvormpje als ‘maatje’ om je definitieve kralen mee te maken. Je kan ze dan makkelijk allemaal even groot maken. De kralen mogen met kern in de oven. Veel plezier !
  Annemie
  ps kijk hier maar eens : http://loretcreations.canalblog.com/albums/trucs_et_tutos/photos/67227708-tutopp.html

  Like

Reacties zijn gesloten.