Boek : Polymer Clay Color Inspirations

Toen ik een aantal weken geleden wat meer informatie ging opzoeken rond kleuren, heb ik de site van Maggie Maggio ontdekt. Op haar blog staat niet alleen een heleboel informatie over kleuren, maar ze verduidelijkt ook haar uitleg aan de hand van leuke oefeningen. Hier en hier kan je zien hoe druk ik al aan het mengen gegaan ben !

polymeerklei,polymer clay,fimo,fimo kleuren mengenOmdat ik best wel een kleuren-leek ben, heb ik besloten om ook haar boek “Polymer Clay COLOR INSPIRATIONS” aan te schaffen. Het boek, geschreven door Maggie Maggio en Lindly Haunani, blijkt een reuze meevaller ! Er staat niet alleen veel uitleg in over kleuren, maar het bevat ook veel verduidelijkende oefeningen. Stap voor stap ga ik de oefeningen proberen te maken om er dan vervolgens hier een stukje over neer te schrijven.

In het boek staan ook een aantal tutorials voor het maken van juwelen. Ook hier ligt steeds de nadruk op kleur en minder op techniek. Verder bevat het boek ook nog prachtige foto’s van afgewerkte juwelen die gecreëerd werden door verschillende kunstenaars.

Tijdens de voorbije week ben ik door het eerste deel van het boek gegaan. Als eerste ben ik de kleur van gebakken klei gaan vergelijken met de ongebakken versie. Hiervoor heb ik van bijna al mijn klei een stukje gebakken (rechts op onderstaande foto’s). Sommige kleurtjes blijven na het bakken exact hetzelfde, terwijl anderen een tint verdonkeren. Dit is een handig hulpmiddel tijdens het uitkiezen van kleuren. In het midden van elk kleurstaaltje zit een bolletje klei dat ik 1:1 gemengd heb met witte klei. Van sommige kleuren had ik niet verwacht dat ze zo snel lichter zouden worden. Voor andere kleuren was het amper te zien dat ik er wit had onder gemengd.

Kleuren contrasteren niet alleen door hun tint, maar ook door hun waarde. De waarde van een kleur (donker versus licht) is moeilijker te zien dan hun tint. Via een oefening uit het boek, heb ik een grijs-schaal gemaakt. Deze schaal heb ik gebruikt om de waarde van de kleuren in te schatten. Als hulpmiddeltje heb ik ook nog een zwart-wit foto gemaakt.

Hieronder een foto in kleur en zwart-wit.

20110228_color.jpg

20110228_B&W.jpg

Advertenties

2 gedachten over “Boek : Polymer Clay Color Inspirations

 1. Hallo Annemie, wat een SUPERBLOG is dit !!
  Ben zelf de laatste tijd heel erg fimogericht en altijd al kleurenliefhebster.
  Staat wellicht al teveel engels vakjargon in je beschreven boek of zijn de foto´s heel duidelijk.
  Jammer dat Belgie zo ver is !!

  Like

 2. Dank je wel voor je superleuke reactie !
  Het boek valt tot hier toe vrij goed te volgen, ook omdat er veel foto’s in zitten. Ik vind het heel fascinerend om met kleuren bezig te zijn. De oefeningen vragen wel veel tijd maar ik vind dat ik er veel mee leer.
  groetjes,
  Annemie
  ps. Moest je zin hebben om het boek te kopen, ik kocht hem hier: http://www.bookdepository.co.uk/book/9780823015016/Polymer-Clay-Color-Inspirations . Ze verzenden gratis en de kleiboeken zijn er momenteel afgeprijsd.

  Like

Reacties zijn gesloten.