Glaskralen gemaakt met gerecycleerd glas

Florence Asare gaf vorig jaar een workshop in het Afrikamuseum in Nederland (Berg en Dal). Ze heeft in Ghana een kleinschalige zaak (TK Beads) opgericht. Ze maakt er, samen met haar werknemers, glaskralen door oude flessen te recycleren. De kralen worden onder andere uitgevoerd naar Europa. Dit mooie initiatief biedt een vast inkomen voor Florence en haar medewerkers.

Ik vind het geweldig om te zien hoe zoiets in z’n werk gaat ! In het filmpje kan je zien hoe ze te werk gaan om de kralen te maken.

Advertenties

2 gedachten over “Glaskralen gemaakt met gerecycleerd glas

 1. Dag Annemie, wat een prachtige dingen maak jij ! Ik ben ook zowat met vanalles bezig en heb verschillende zaken geprobeerd, o.a. glaskralen maken, ben nu druk aan het oefenen met fimo en ik vind dat het resultaat reeds mag gezien zijn. Ik heb vele tips op je website gevonden, heel handig, dank u wel. Ben ook begonnen met een blog maar ben nog niet verder geraakt dan de titel, de rest volgt hopelijk vlug. Ik zou ook de hotpot willen proberen, maar aangezien alles voor eigen gebruik is zoek ik nog ergens een afzetmarkt voor mijn juwelen. Heb jij soms tips ? Is het eventueel mogelijk dat ik eens jou collectie kom bekijken ? het is altijd prettig om gelijkgezinden te ontmoeten. Doe zo voort, groetjes, Anne

  Like

 2. Hoi Anne !
  Mijn collectie is nog niet zo heel groot, alles wat ik maak is hier op mijn blogje te bekijken. Verkopen doe ik nog niet, ik heb gewoon te weinig vrije tijd om hiervoor genoeg juwelen te maken. Moest daar ooit verandering in komen, dan zijn volgens mij de kunstmarktjes een leuke plek om te beginnen. Tijdens de zomermaanden worden ze regelmatig georganiseerd, ze zijn heel gezellig om naartoe te gaan (zoals Mon Mol Martre of de maandelijkse kunstmarkt in Lommel, Kempense kunstmarkt in Bouwel, Volkorenmarkt in Lichtaart, De markt van morgen in Antwerpen enzovoorts).
  Ik zit ook regelmatig op het forum van The Girls Next door (linkje staat rechts). Er is een heel toffe groep kleiverslaafden 🙂 actief, je kan er terecht met alle vragen en het staat boordevol tips !
  Ben benieuwd naar je blog, ik zal er regelmatig eens gaan kijken !
  groetjes,
  annemie

  Like

Reacties zijn gesloten.