Bangle armband

20110807_Bangle.jpg20110807_Bangle5.jpg

 Dit weekend heb ik voor het eerst een ‘bangle’ armband uit polymeer klei gemaakt. Het was niet bepaald makkelijk en het eindresultaat is nog niet helemaal naar mijn zin. Ik had geen idee hoe ik eraan moest beginnen, dus heb ik eerst wat zitten rondneuzen op het internet. Daarna ben ik gestart met het maken van de basisarmband. Om de basis zijn juiste vorm te geven heb ik een glazen potje gebruikt (zie foto hieronder).  Rond het potje heb ik een reep klei gelegd en gebakken. Vervolgens heb ik een lap klei met streepjes gemaakt (waterverftechniek) en er de binnenkant van de basisarmband mee bekleed (foto rechtsonder). De armband werd nogmaals gebakken. Voor de bovenkant van de armband heb ik een strook paarse klei gesneden. Deze heb ik bedekt met een laag transparante klei en bloemencanes. Trouwe lezers van dit blogje zullen vast wel een aantal bloemen herkennen. Daarna heb ik de strook op de bovenkant van de armband aangebracht. Het geheel werd nog een laatste keer gebakken. Dan nog opschuren en lakken en klaar was m’n eerste bangle !

fimo,polymeerklei,polymer clay,armbandfimo,polymeerklei,polymer clay,armband

Advertenties

5 gedachten over “Bangle armband

 1. Hallo Annemie, met regelmaat kijk ik op je blog, wat een mooie creaties maak je.
  De 2 boeken waaruit jij veelal werkt heb ik ook aangeschaft, wat een moois.
  Zelf ben ik niet zo van het Engels lezen, gaat lichtelijk moeizaam, maar het zien ervan geeft al veel inspiratie.
  De blauwe bloem die ook op je blog staan beschreven heb ik gisteren gemaakt en ga via jouw blog nog wel meer maken/uitproberen.
  Wel heb ik een vraagje, weet niet waar je woont maar geef je ook cursussen in speciale technieken?
  Hoop van je te horen, vriendelijke groeten Linda Peerenboom
  http://www.crealinda.com

  Like

 2. Hoi Linda !
  Leuk te lezen dat je hier regelmatig langs komt om wat rond te kijken en wat uit te proberen. Ik ben ook eens op uw site gaan kijken, je maakt prachtige juwelen !
  Cursussen of workshops geef ik zelf niet, ik heb er eigenlijk ook nog nooit gevolgd. Ik vind het boeiend om dingen die ik lees in boeken of op het internet zelf uit te proberen en uit te zoeken. Regelmatig zit ik ook op een Nederlandstalig klei-forum, hier rechts onder het kopje Forum staat de link. Het forum staat boordevol tips en inspiratie, een echte aanrader hoor !
  groetjes,
  Annemie

  Like

 3. Hoi Annemieke! Je hebt een schitterend blogje hier en ik heb er al heel wat van opgestoken.
  Dus twee keer bakken is geen probleem? Ik zou namelijk graag een figuurtje maken in het bad, maar wil niet dat het bad straks door zijn pootjes zakt… šŸ˜‰ Dus ik zou eerst het bad maken en bakken en daarna verder werken. Zou dat kunnen denk je?
  Liefs,

  Like

 4. Hoi Annemieke! Je hebt een schitterend blogje hier en ik heb er al heel wat van opgestoken.
  Dus twee keer bakken is geen probleem? Ik zou namelijk graag een figuurtje maken in het bad, maar wil niet dat het bad straks door zijn pootjes zakt… šŸ˜‰ Dus ik zou eerst het bad maken en bakken en daarna verder werken. Zou dat kunnen denk je?
  Liefs,

  Like

 5. Hey Bientje,
  Meerdere keren bakken is geen enkel probleem hoor. Als je de hechting tussen gebakken en ongebakken klei steviger wil maken, dan smeer je er best een beetje vloeibare fimo klei tussen. Best dan nog een nachtje laten rusten alvorens te bakken.
  groetjes,
  Annemie

  Like

Reacties zijn gesloten.