De zomer op mijn boterham

Deze keer post ik geen berichtje over een nieuw handwerkje, maar wel over deze zelfgemaakte confituur. De inspiratie kwam uit een boek dat ik onlangs kocht. Het is een kookboek dat helemaal gewijd is aan bekende en minder bekende besjes. Naast recpeten staan er ook nog een hoop bessenverhalen in. Mijn eerste brouwsel lag vandaag al op mijn boterham. Vorige zomer had ik wat blinkende vlierbessen geplukt. Die had ik van de steeltjes afgeritst, gewassen en in de vriezer bewaard. Ik maakte er nu confituur van.

Bes biven bes,Ria Loohuizen

Mijn recept is geïnspireerd op een confituur uit het boek.Volgens het originele recept moest er nog een soort bes in, maar die hangt nu al lang niet meer aan de struiken. Vandaar dat ik maar aan het experimenteren ging. Hieronder volgt mijn receptje:

200g vlierbessen (uit de vriezer)

1 reuzegrote appel

sap van 2 persappelsienen en een halve citroen

500g suiker

Eerst moeten de besjes en de appel, samen met 150 ml water, een twintigtal minuutjes pruttelen. Dan wrijf je de ganse massa door een fijne zeef. Het gezeefde sap moet samen met het citrussap en de suiker, in een ruime pot, aan de kook gebracht worden. Het mengsel moet nu op een stevig vuurtje al roerend ingekookt worden. Laat een drupje op een koud bord vallen, als het stolt is de confituur klaar ! Nu nog alles uitgieten in brandschone, afgekookte glazen potjes en goed afsluiten. Smullen maar !

vlierbessen,recepten

Advertenties

4 gedachten over “De zomer op mijn boterham

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s